30 May 2013

Kolac sa makom i sljivama sa lesnik kakao korom

Sastojci
Kora:
½ šoljice badema
½ šoljice lešnika
1 šoljica kokosa u komadićima
1 šoljica urmi
2 kasike kakaa

Fil:
1 šoljica indijskog oraha
1 šoljica kokosa u komadićima
7 vecih zrelih sljiva
3-4 kasike sveže ceđenog limunovog soka
⅓ kasicice ekstrakta vanile
1 kasika kokosovog ulja
3 kasicice maka

Na vrhu:
kakao u komadicima, badem, lešnik, sveže kriške šljiva



Instrukcije
Da bi napravili koru dodati sve sastojke u blender i smuljati dok ne postane brasnjavo i malo lepljivo.
Pritisnite kolač za bazu posude ravnomerno, obloženu papirom za pečenje na dnu (olakšava da ga izvadite u savršenoj formi). Staviti u frižider.
Dodajte sve sastojke za fil u blender (osim maka) i blendovati dok se ne pretvori u glatku, gustu, bogatu kremu.
Pomešati dobijeni fil sa makom u odvojenoj posudi.
Preliti fil preko kore i staviti u frižider.
Ukrasiti preko sa kakaom, bademom i lesnikom kada ste spremni da poslužite!

Ovaj kolac najbolje je konzumirati u roku od dan-dva jer je napravljen sa svežim voćem. Zavisno od slatkoće / kiselosti vaših šljiva, možda ćete morati prilagoditi sastojke za fil dodajući ili malo vise zaslađivača ili dodatno 1-2 kasicice limunovog soka. Uzivajte!


originalan recept sa:
http://talesofakitchen.com/desserts/plum-and-poppy-seeds-cheesecake-with-hazelnut-cacao-crust/

Ostali tekstovi na blogu do sad:
Jogurt (kiselo mleko) od prosa
Akumulacija toksina u lancu ishrane
Najpovoljnije cene u Beogradu
Nedostaci na biljnoj ishrani? Gvozdje, Vitamin D i B12
Sta je 80/10/10 i o cemu se tu radi?
Pregled po kalorijama Zitarice, Mahunarke, Krompir
Kako ukloniti pesticide sa biljne hrane?
Kako napraviti mleko od badema
Pregled po kalorijama: Voce
Sta je i kako napraviti zeleni sok?
Kako ziveti zdravo a ne bankrotirati?
Jestivo divlje bilje
Definitivni vodic po vrstama hrane
Sta je Raw Food (Sirova Hrana)? Uvod

No comments:

Post a Comment